GRATIS Verzending vanaf € 25.00

masterVoor 23:00 besteld = Vandaag verzonden

Retourbeleid

Ruil en retour

LET OP: HYPEBAY NEDERLAND BIEDT GEEN GRATIS RETOURZENDINGEN AAN. DE KOSTEN VOOR RETOURNEREN ZIJN VOOR REKENING VAN DE KLANT.

Klarna & Paypal

Voor betalingen via Klarna of Paypal, neem contact met ons op via info@hypebay.nl voor ondersteuning bij vragen of problemen met producten.

Onmiddellijke escalatie buiten het e-mailkanaal kan leiden tot langere oplossingstijden.

Retour- en restitutiebeleid

Algemeen:

Hypebay streeft ernaar dat onze klanten 100% tevreden zijn met het product dat ze van onze leveranciers hebben gekocht. Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met de ontvangen bestelling, neem dan contact met ons op via info@hypebay.nl. Wij horen ook graag wat we kunnen doen om u te helpen en u tevreden te stellen.

Vanaf de eerste e-mail die u naar onze klantenservice stuurt over uw probleem, wordt deze verwerkt. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren. Het is niet nodig om meerdere e-mails te sturen. Een e-mailthread voor een bestelnummer versnelt het proces van probleembehandeling. Het verzenden van meer e-mails versnelt het proces niet.

RETOURVOORWAARDEN:

 • Contact opnemen vereist: Voor alle retourzendingen moet vooraf contact worden opgenomen via info@hypebay.nl of onze contactpagina om instructies en het juiste retouradres te krijgen.
 • Retourtermijn: Producten kunnen tot 14 dagen na ontvangst worden gemeld voor retournering. De fysieke retourzending moet binnen 30 dagen na ontvangst plaatsvinden.
 • Staat van het product: Producten moeten in hun oorspronkelijke staat worden teruggestuurd, met alle labels en verpakkingen. Beschadigde, gewijzigde of gebruikte producten zijn niet retourneerbaar.
 • Uitzonderingen: Producten die met korting zijn gekocht, hygiëneproducten, op maat gemaakte producten en producten die vanwege hun aard niet kunnen worden geretourneerd, zijn uitgesloten van retour.

DEFECT:

Als uw product defect is of niet correct functioneert, stuur ons dan een foto of een kort video via info@hypebay.nl, die de schade of het defect duidelijk toont. Wij sturen u kosteloos een vervangend artikel. U hoeft het beschadigde artikel niet aan ons terug te sturen.

Bij defecten stellen wij altijd kosteloos een nieuw pakket beschikbaar en kunnen helaas geen restitutie verlenen.

Als we vanwege eigen beperkingen geen vervangend artikel kunnen sturen, zullen we na bevestiging van het defect/de schade met u samenwerken om het probleem op de meest geschikte manier op te lossen. Dit kan een vergoeding of andere vormen van verhelping omvatten.

VERKEERDE MAAT

We bieden klanten de mogelijkheid om eenmalig kosteloos een omruiling voor een nieuwe maat van het bestelde product te gebruiken. Bij gebruik van deze omruiling kan de consument zich niet meer beroepen op restitutie van het bestelbedrag.

UITZONDERINGEN VAN RETOUR OF RESTITUTIE:

 • Producten die met korting van de oorspronlijke prijs zijn gekocht.
 • Producten met lichte variaties in kleur of ontwerp, binnen een marge van 20% verschil met de productfoto's op de website.
 • Op maat gemaakte producten: Naar de specificaties van de consument.
 • Hygiëneproducten vanwege gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, inclusief, maar niet beperkt tot:
  • Ondergoed
  • Bikini's
  • Make-up
  • Haarstylingproducten
  • Schoonheidsproducten
  • Panty's
  • Bankhoezen
  • Hondenspeelgoed
  • Sport horloges
  • Alle producten uit de categorieën "Beauty", "Kinderen & Baby" en "Sport"
 • Verzegelde producten: Waarbij het zegel na levering is verbroken.
 • Gebruikte of beschadigde producten: Waarbij de originele verpakking, labels of tags ontbreken of beschadigd zijn.
 • Waarde onder 30 €: Behalve in gevallen van onze fout. (vanwege de inefficiëntie voor beide, ondernemer en consument, met betrekking tot administratie & retourkosten).
 • Laattijdige meldingen: Beschadigde goederen die meer dan 14 dagen na ontvangst zijn gemeld.
 • Gevallen waarin de klant de geleverde producten zelf heeft gerepareerd of gemodificeerd, of door derden heeft laten repareren of modificeren.
 • Producten die zijn blootgesteld aan abnormale omstandigheden of anderszins nalatig zijn behandeld of in strijd met de instructies van de bemiddelaar.
 • Het artikel is niet gedragen of gewassen en mag geen parfumgeuren of make-upvlekken vertonen (het proberen is natuurlijk altijd toegestaan).
 • Slijtagedelen zoals, maar niet beperkt tot, aandrijfriemen, batterijen, remblokken en -schijven, remvoeringen, remschijven, kettingen, lichten, tandwielen, banden en binnenbanden.
 • Niet opgehaalde zendingen bij de bezorgdienst of douane of bestellingen met een ongeldig of onvolledig adres.
 • Cadeaubonnen: En andere niet-fysieke producten.

Kosten en verantwoordelijkheden:

Zoals in onze algemene voorwaarden en op de website vermeld, biedt Hypebay geen gratis retourbeleid aan. Dus de kosten van het retourneren zijn voor rekening van de consument.

Zoals in de algemene voorwaarden en op de website aangegeven, worden bestellingen van de consument verzonden vanuit Azië en zal de consument ook de retourzending naar ons enige centrale magazijn in Azië terugsturen.

Retourzendingen moeten worden verzonden met een Track & Trace-code. Wij vergoeden geen verzendkosten en zijn niet verantwoordelijk voor verloren retourzendingen.

Let op dat de kosten voor het retourneren naar Azië kunnen variëren tussen 20 en 40 euro per retourzending.

***Herbevoorradingskosten: Voor bestellingen die worden teruggestuurd omdat ze niet bij het lokale postkantoor zijn opgehaald, bij levering zijn geweigerd, bij de douane niet zijn opgehaald of een ongeldig of onvolledig adres bevatten, worden 20% herbevoorradingskosten in rekening gebracht. Deze kosten worden afgetrokken van het totale restitutie bedrag voordat de verwerking plaatsvindt.

RESTITUTIES:

 • Verwerkingstijd: Restituties worden binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending verwerkt. Houd er rekening mee dat het tot 14 dagen kan duren voordat de restitutie zichtbaar is op uw rekening.
 • Restitutiemethode: Restituties vinden plaats via de oorspronkelijke betalingsmethode, met aftrek van verzendkosten en andere niet-restitueerbare kosten.

Bijzondere voorwaarden:

 • Productvariaties: Vanwege de unieke aard van ons productieproces kunnen er kleine variaties zijn in de producten die u ontvangt. Wij staan een afwijking van 20% van de productfoto's op onze website toe. Deze afwijking wordt als acceptabel beschouwd en valt niet onder defecte producten. De categorisering van kleuren is gebaseerd op hun relatie met de primaire en secundaire kleuren in het lichtspectrum, en geschillen gebaseerd op verschillende tinten worden niet geaccepteerd als reden voor een defect product.

HOE TE RETOURNEREN? WELKE STAPPEN MOET U VOLGEN?

 1. Stap 1: Meld uw retourzending per e-mail

  Stuur een e-mail naar info@hypebay.nl, om uw bestelling of een deel van uw bestelling voor retournering te melden. Zodra uw retourmelding is goedgekeurd, ontvangt u de retourvoorwaarden samen met het retourformulier per e-mail.

 2. Stap 2: Wacht op een reactie van onze klantenservice

  Wacht op een reactie van onze klantenservice of we de retourzending kunnen accepteren. U ontvangt ook het retourformulier en het retouradres.

 3. Stap 3: Vul het retourformulier in

  Vul het retourformulier, dat u per e-mail heeft ontvangen, volledig in.

 4. Stap 4: Verpak uw te retourneren product veilig

  Als we uw retour kunnen accepteren, doe dan het volgende. Verpak het product dat moet worden teruggestuurd netjes en veilig, bij voorkeur in de originele verpakking. Als de originele verpakking niet meer aanwezig is, kan een waardevermindering worden berekend.

 5. Stap 5: Verstuur uw retourzending

  Stuur de artikelen samen met het ingevulde retourformulier naar het adres dat op het retourformulier staat vermeld. Zorg ervoor dat u het pakket voorziet van een Track en Trace-code. Als afzender bent u verantwoordelijk voor de retourzending en willen we misverstanden voorkomen.

 6. Stap 6: Stuur onze klantenservice de Track & Trace-code
 7. Stap 7: Zodra uw pakket is aangekomen en geïnspecteerd, zullen we het bestelbedrag van de geretourneerde producten restitueren via de betalingsmethode waarmee de bestelling is geplaatst.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zijn hier om u te ondersteunen en streven naar een snelle oplossing voor alle betrokkenen.

Als u uw retourzending naar een ander adres stuurt dan dat door onze klantenservice is opgegeven, kunnen we de retourzending niet verwerken. Ook kunnen we geen restitutie verlenen als u het pakket aan de deur weigert.

** ALLE RETOURZENDINGEN WORDEN OP KOSTEN VAN DE KLANT NAAR ONS CENTRALE MAGAZIJN IN AZIË VERZONDEN.

Wat zoek je?