GRATIS Verzending vanaf € 25.00

masterVoor 23:00 besteld = Vandaag verzonden

VEELGESTELDE
VRAGEN

Staat je vraag er niet bij? Geen zorgen! Neem gerust contact met ons op via: info@hypebay.nl

We helpen je graag verder!

VRAGEN OVER VERZENDING

Wat zijn uw verzendkosten en levertijden?
Wij bieden gratis standaard verzending bij een bestelwaarde boven de €25. De levertijd naar Nederland & België bedraagt ​​doorgaans 10-14 werkdagen. De totale verwachte levertijd omvat een verwerkingstijd van 2-3 werkdagen en een levertijd van 8-11 werkdagen, afhankelijk van de bestemming. Alle levertijden zijn exclusief douanekosten en bijbehorende vertragingen. Deze gegevens vindt u bij het afrekenen of bij onze verzendbeleid .verzendbeleid
Biedt de winkel internationale verzending aan?
Nee, momenteel bieden wij alleen binnenlandse verzending aan en geen internationale verzending. Dit zorgt ervoor dat we onze normen op het gebied van levertijd en klantenservice kunnen handhaven.
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail met een trackingnummer. Gebruik dit nummer om de status van uw bestelling te volgen op onzevolg mijn bestelling pagina.
Wat moet ik doen als mijn bestelling niet op tijd aankomt?
Als uw bestelling niet zoals verwacht arriveert, kan het 1-2 extra werkdagen duren voor updates. Als de problemen aanhouden, neem dan contact met ons op via info@hypebay.nl, dan doen wij ons best om de status van uw bestelling vast te stellen en u verder te helpen.

VRAGEN OVER RETOURNEREN

Wat is het retourbeleid van de online winkel?
U heeft het recht om uw bestelling binnen 14 dagen te annuleren en producten moet binnen 30 dagen gertourneerd zijn. Wij zullen het volledige bedrag, exclusief retourkosten, terugbetalen wanneer het product in goede staat is ontvangen. Raadpleeg ons retourbeleid: Klik hier
Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van producten?
Ja, u bent verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending. Wij raden u aan de retourzending te versturen met Track & Trace omdat we geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor verloren retourzendingen. Voor meer informatie raadpleeg ons retourbeleid.
Hoe lang duurt het voordat mijn retourzending verwerkt is?
Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, proberen wij deze binnen 14 werkdagen te verwerken. U ontvangt een bevestiging wanneer de verwerking is voltooid.

VRAGEN OVER BETALING

Welke betaalmethoden accepteert de online winkel?
Wij accepteren betalingen via Ideal, Bancontact, Visa, Mastercard, American Express, Paypal, Apple Pay, Google Pay, JCB, Unionpay. De beschikbare opties worden tijdens het aankoopproces weergegeven. Zie ons betalingsbeleid voor meer informatie betalingsbeleid
Kan ik een factuur ontvangen voor mijn bestelling?
Ja, u ontvangt een factuur per e-mail wanneer uw bestelling voltooid is. Een kopie van de factuur vindt u ook in uw account.
Zijn er kosten verbonden aan bepaalde betaalmethoden?
In de meeste gevallen rekenen wij geen extra kosten voor betalingen. Eventuele kosten worden bij het afrekenen duidelijk vermeld.
Hoe kan ik een betalingsfout herstellen?
Als u een betalingsfout heeft gemaakt, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice voor hulp.

Wat zoek je?